Προωθημένο
Πρόσφατες ενημερώσεις
  • Σαύρες. Yπόταξη ερπετών στην οποία διαιρείται η τάξη των Φολιδωτών Ερπετών, που περιλαμβάνει πάνω από 2700 είδη. Τα ερπετά αυτά είναι γνωστά με το όνομα σαύρες. Είναι διαδεδομένα σ’ όλη τη Γη, αλλά ζουν κυρίως σε ζεστές περιοχές και τον χειμώνα πέφτουν σε χειμέρια νάρκη ή διαχείμανση. Τρέφονται κυρίως με έντομα και σκουλήκια.
    Σαύρες. Yπόταξη ερπετών στην οποία διαιρείται η τάξη των Φολιδωτών Ερπετών, που περιλαμβάνει πάνω από 2700 είδη. Τα ερπετά αυτά είναι γνωστά με το όνομα σαύρες. Είναι διαδεδομένα σ’ όλη τη Γη, αλλά ζουν κυρίως σε ζεστές περιοχές και τον χειμώνα πέφτουν σε χειμέρια νάρκη ή διαχείμανση. Τρέφονται κυρίως με έντομα και σκουλήκια.
    Like
    1
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 333 Views
  • PNOIDIMOKRATIAS.GR
    Ψηφοδέλτιο” Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”
    "Η Πνοή Δημοκρατίας στηρίζει με όλους της τους πόρους και το έμψυχο δυναμικό (οι μισοί υποψήφιοι και ο Πρόεδρος) το ψηφοδέλτιο" Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο". Το ενωτικό ψηφοδέλτιο για τη σωτηρία της πατρίδας" Δείτε τους υποψηφίους εδώ
    Like
    1
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 281 Views
  • "Η αργία εγέννησε την πενίαν.
    Η πενία έτεκεν την πείναν.
    Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
    Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
    Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
    Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
    Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου."
    Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911
    "Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου." Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 223 Views
  • Ο κ. Αποστόλου, αναφέρεται για το πώς η ελληνική κοινωνία έχει πάψει πλέον να θεωρεί λόγω ύπαρξης τα ζητήματα ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας, καλλιεργώντας με τις ευλογίες της συστημικής αντίληψης ενός τεχνοκρατικού δήθεν "ορθολογισμού" , το άλλοθι της νομιμοποιημένης συμπεριφοράς, του" επαίτη- δούλου" .
    Ο κ. Αποστόλου, αναφέρεται για το πώς η ελληνική κοινωνία έχει πάψει πλέον να θεωρεί λόγω ύπαρξης τα ζητήματα ελευθερίας και εθνικής κυριαρχίας, καλλιεργώντας με τις ευλογίες της συστημικής αντίληψης ενός τεχνοκρατικού δήθεν "ορθολογισμού" , το άλλοθι της νομιμοποιημένης συμπεριφοράς, του" επαίτη- δούλου" .
    Like
    1
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 127 Views
  • Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΣΙΧΘΟΝΑ.
    Υπάρχει ένας αρχαίος μύθος που είναι το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας και φανερώνει τις ολέθριες συνέπειες της υπερτροφίας του ”Εγώ”.
    Ο μύθος του Ερυσίχθονα.
    Ο Ερυσίχθων, νέος, ωραίος, δυνατός, πλούσιος και επιτυχημένος, διατάζει τους δούλους του να κόψουν τα δέντρα του άλσους που είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη Θεά Δήμητρα, για να χτίσει εκεί παλάτι. Ο Ερυσίχθων βλασφημεί κόβοντας το ιερό δέντρο της Θεάς Δήμητρας, τη Λεύκα.
    Οι Δρυάδες, κόρες της Θεάς, που κατοικούσαν στο δέντρο, βγαίνουν ματωμένες από τις φυλλωσιές και αλλόφρονες τρέχουν στη μητέρα τους.
    Η Δήμητρα θυμώνει και βρίσκει την Πείνα.
    Της λέει να πάει να βρει τον Ερυσίχθονα και να του δώσει ένα φιλί στο στόμα. Η Πείνα πηγαίνει. Τον βρίσκει να κοιμάται. Του δίνει το φιλί και χάνεται. Εκείνος ξυπνάει κι αισθάνεται λιγούρα. Πεινάει. Τρώει. Πεινάει κι άλλο. Ξανατρώει. Πεινάει. Πεινάει ακατάσχετα.
    Αφού έφαγε ό,τι φαγώσιμο υπήρχε, αρχίζει να τρώει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Τρώει τα ζώα του, τρώει τη γυναίκα του, τρώει τα ξύλα του σπιτιού του. Τρώει τα πάντα. Μέχρι που πια, δεν υπάρχει τίποτα γύρω του και στη μέση της ερημιάς, αγριεμένος, τρώει τις σάρκες του.
    Έρυσις σημαίνει πληγή και χθων σημαίνει γη, δηλαδή Ερυσίχθων μπορεί και να σημαίνει πληγή της γης.
    Αυτή η ρίζα του Ερυσίχθωνα, το αδυσώπητο ”Εγώ”, που επισημάνθηκε επίμονα και με πολλές παραλλαγές από τους Αρχαίους Έλληνες (Προκρούστης, Ατρέας, Θυέστης, Οιδίπους), στις μέρες μας έχει θεριέψει και νομιμοποιηθεί.
    Ατομισμός, υπερκαταναλωτισμός, ανταγωνισμός, παγκοσμιοποίηση της εξουσίας.
    Αυτές είναι οι αξίες μας σήμερα, αυτές προβάλλονται και επιβάλλονται από τα Marketing, τα Advertising, τα Μ.Μ.Ε, την κάθε υπερδύναμη.
    Σε αυτές σκοτωνόμαστε να ανταποκριθούμε και σαν τον Ερυσίχθονα τρώμε τις σάρκες μας και βλαστημάμε τη ζωή μας.
    Ακούω το αχολογητό των δασών που φέρνει με ελαφριά σκόνη τον θρήνο του κονιορτοποιημένου ρητού:
    ”το κατά φύσιν ζην εστί κατ’ αρετήν”.
    Θέλω να ξεφύγω από τη μιζέρια και τον παραλογισμό της εποχής μας.
    - Αλέξης Δαμιανός
    σαν σήμερα
    Το παράπονο των ψυχών
    που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων
    Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΣΙΧΘΟΝΑ. Υπάρχει ένας αρχαίος μύθος που είναι το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας και φανερώνει τις ολέθριες συνέπειες της υπερτροφίας του ”Εγώ”. Ο μύθος του Ερυσίχθονα. Ο Ερυσίχθων, νέος, ωραίος, δυνατός, πλούσιος και επιτυχημένος, διατάζει τους δούλους του να κόψουν τα δέντρα του άλσους που είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη Θεά Δήμητρα, για να χτίσει εκεί παλάτι. Ο Ερυσίχθων βλασφημεί κόβοντας το ιερό δέντρο της Θεάς Δήμητρας, τη Λεύκα. Οι Δρυάδες, κόρες της Θεάς, που κατοικούσαν στο δέντρο, βγαίνουν ματωμένες από τις φυλλωσιές και αλλόφρονες τρέχουν στη μητέρα τους. Η Δήμητρα θυμώνει και βρίσκει την Πείνα. Της λέει να πάει να βρει τον Ερυσίχθονα και να του δώσει ένα φιλί στο στόμα. Η Πείνα πηγαίνει. Τον βρίσκει να κοιμάται. Του δίνει το φιλί και χάνεται. Εκείνος ξυπνάει κι αισθάνεται λιγούρα. Πεινάει. Τρώει. Πεινάει κι άλλο. Ξανατρώει. Πεινάει. Πεινάει ακατάσχετα. Αφού έφαγε ό,τι φαγώσιμο υπήρχε, αρχίζει να τρώει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Τρώει τα ζώα του, τρώει τη γυναίκα του, τρώει τα ξύλα του σπιτιού του. Τρώει τα πάντα. Μέχρι που πια, δεν υπάρχει τίποτα γύρω του και στη μέση της ερημιάς, αγριεμένος, τρώει τις σάρκες του. Έρυσις σημαίνει πληγή και χθων σημαίνει γη, δηλαδή Ερυσίχθων μπορεί και να σημαίνει πληγή της γης. Αυτή η ρίζα του Ερυσίχθωνα, το αδυσώπητο ”Εγώ”, που επισημάνθηκε επίμονα και με πολλές παραλλαγές από τους Αρχαίους Έλληνες (Προκρούστης, Ατρέας, Θυέστης, Οιδίπους), στις μέρες μας έχει θεριέψει και νομιμοποιηθεί. Ατομισμός, υπερκαταναλωτισμός, ανταγωνισμός, παγκοσμιοποίηση της εξουσίας. Αυτές είναι οι αξίες μας σήμερα, αυτές προβάλλονται και επιβάλλονται από τα Marketing, τα Advertising, τα Μ.Μ.Ε, την κάθε υπερδύναμη. Σε αυτές σκοτωνόμαστε να ανταποκριθούμε και σαν τον Ερυσίχθονα τρώμε τις σάρκες μας και βλαστημάμε τη ζωή μας. Ακούω το αχολογητό των δασών που φέρνει με ελαφριά σκόνη τον θρήνο του κονιορτοποιημένου ρητού: ”το κατά φύσιν ζην εστί κατ’ αρετήν”. Θέλω να ξεφύγω από τη μιζέρια και τον παραλογισμό της εποχής μας. - Αλέξης Δαμιανός σαν σήμερα Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων
    Like
    2
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 532 Views
  • Like
    3
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 531 Views
  • «Είνε ανάγκη να υπάρχη Μεγάλη Ιδέα; Είνε το αυτό σαν να ερωτά κανείς, αν είνε ανάγκη να υπάρχη το Ελληνικόν Έθνος». Διότι «όταν το Έθνος δεν έχη Ιδανικόν, όταν δεν πιστεύη εις αυτό, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει γνώμονα να κρίνη τι το συμφέρει και τι όχι, ποίος το ωφελεί και ποίος το βλάπτει, παραπαίει, στέκεται, λιμνάζει σε τέλμα συναλλαγής και αλληλοφαγώματος, ως ότου άλλο Έθνος που ακολουθεί με πίστιν το ιδικό του πρόγραμμα τους σαρώση όλους»
    Ίων Δραγούμης
    «Είνε ανάγκη να υπάρχη Μεγάλη Ιδέα; Είνε το αυτό σαν να ερωτά κανείς, αν είνε ανάγκη να υπάρχη το Ελληνικόν Έθνος». Διότι «όταν το Έθνος δεν έχη Ιδανικόν, όταν δεν πιστεύη εις αυτό, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει γνώμονα να κρίνη τι το συμφέρει και τι όχι, ποίος το ωφελεί και ποίος το βλάπτει, παραπαίει, στέκεται, λιμνάζει σε τέλμα συναλλαγής και αλληλοφαγώματος, ως ότου άλλο Έθνος που ακολουθεί με πίστιν το ιδικό του πρόγραμμα τους σαρώση όλους» Ίων Δραγούμης
    Like
    2
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 489 Views
  • Η ελπίδα ήταν το τελευταίο κακό που ξεπετάχτηκε απο το κουτί της πανδώρας...
    Η ελπίδα ήταν το τελευταίο κακό που ξεπετάχτηκε απο το κουτί της πανδώρας...
    Like
    2
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 510 Views
  • Love
    1
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 542 Views
  • Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την εξουσία, αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν
    Θουκυδίδης
    Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την εξουσία, αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν Θουκυδίδης
    Like
    Love
    4
    0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 248 Views
και άλλες ιστορίες
Προωθημένο