Προωθημένο
Ελλήνων Φως
Ἡ Ἑλλάδα εἶναι Φῶς…καὶ χρέος μας εἶναι αὐτὸ τὸ Φῶς νὰ τὸ αἰσθανθοῦμε μέσα μας, νὰ τὰ μοιράσουμε καὶ ὄχι νὰ τὸ ἀφήσουμε νὰ χαθεῖ.
 • 92 χρήστες τους αρέσει
 • 105 Δημοσιεύσεις
 • 2 τις φωτογραφίες μου
 • 0 Videos
 • 0 Προεπισκόπηση
 • άλλο
Πρόσφατες ενημερώσεις
 • https://ellinonfos.gr/i-elliniki-amnisia-therieyei-ta-toyrkika-schedia-gia-tin-kypro/

  Κατά τη Θουκυδίδεια φράση "των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς (Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι) άδομεν" . Και αυτό την ώρα που κλιμακώνεται ο εποικισμός των κυπριακών εδαφών στα Κατεχόμενα από Τούρκους και ξένους, κάτι που θα μετατρέψει δυστυχώς - σε συντομότερο χρόνο του αναμενομένου, όπως εκτιμώ - τους Ελληνοκύπριους σε μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα...
  https://ellinonfos.gr/i-elliniki-amnisia-therieyei-ta-toyrkika-schedia-gia-tin-kypro/ Κατά τη Θουκυδίδεια φράση "των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς (Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι) άδομεν" . Και αυτό την ώρα που κλιμακώνεται ο εποικισμός των κυπριακών εδαφών στα Κατεχόμενα από Τούρκους και ξένους, κάτι που θα μετατρέψει δυστυχώς - σε συντομότερο χρόνο του αναμενομένου, όπως εκτιμώ - τους Ελληνοκύπριους σε μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα...
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 226 Views
 • https://ellinonfos.gr/akra-toy-tafoy-siopi/
  https://youtu.be/870sh_GTYxE
  https://ellinonfos.gr/akra-toy-tafoy-siopi/ https://youtu.be/870sh_GTYxE
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 210 Views
 • https://ellinonfos.gr/nea-taxi-pragmaton/
  https://ellinonfos.gr/nea-taxi-pragmaton/
  Like
  1
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 356 Views
 • https://ellinonfos.gr/o-solomos-os-sotiras-toy-mythoy-toy-21/

  Το '21 ο Σολωμός μας το έσωσε με ένα μόνο στίχο, ένας στίχος στάθηκε αρκετός. Είναι ο περίφημος στίχος στην αρχή του Ύμνου εις την Έλευθερίαν

  Σε γνωρίζω από την κόψη
  του σπαθιού την τρομερή
  https://ellinonfos.gr/o-solomos-os-sotiras-toy-mythoy-toy-21/ Το '21 ο Σολωμός μας το έσωσε με ένα μόνο στίχο, ένας στίχος στάθηκε αρκετός. Είναι ο περίφημος στίχος στην αρχή του Ύμνου εις την Έλευθερίαν Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή
  Like
  2
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 371 Views
 • https://ellinonfos.gr/eytychos-yparchoyn-kai-aytoi/

  Άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ-2024 στις Σέρρες-Αντίδοτο στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

  Η άσκηση της ΛΕΦΕΔ που έληξε σήμερα στις Σέρρες, είναι η απάντηση στις θρασύδειλες προκλήσεις των Τούρκων που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα φοβόμαστε …Τους λέμε απλά δεν μασάμε και είμαστε έτοιμοι για όλα.
  Την περίοδο 5-7 Απριλίου 2024 υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Καστανούσσας Σερρών άσκηση Εφέδρων.

  Περίπου 406 Έλληνες έφεδροι από κάθε γωνιά του Ελληνισμού, ασκήθηκαν επί 3ήμερο και είναι ένα σκαλί πιο έτοιμοι σήμερα, να εκτελέσουν το καθήκον τους όταν το Έθνος το χρειαστεί.Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες που αποτελούνταν από οκτώ άνδρες (ομάδα πεζικού), ενώ αναφέρεται ότι η εκδήλωση αυτή αφορά όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες, που μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις.
  https://ellinonfos.gr/eytychos-yparchoyn-kai-aytoi/ Άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ-2024 στις Σέρρες-Αντίδοτο στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Η άσκηση της ΛΕΦΕΔ που έληξε σήμερα στις Σέρρες, είναι η απάντηση στις θρασύδειλες προκλήσεις των Τούρκων που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα φοβόμαστε …Τους λέμε απλά δεν μασάμε και είμαστε έτοιμοι για όλα. Την περίοδο 5-7 Απριλίου 2024 υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Καστανούσσας Σερρών άσκηση Εφέδρων. Περίπου 406 Έλληνες έφεδροι από κάθε γωνιά του Ελληνισμού, ασκήθηκαν επί 3ήμερο και είναι ένα σκαλί πιο έτοιμοι σήμερα, να εκτελέσουν το καθήκον τους όταν το Έθνος το χρειαστεί.Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες που αποτελούνταν από οκτώ άνδρες (ομάδα πεζικού), ενώ αναφέρεται ότι η εκδήλωση αυτή αφορά όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες, που μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις.
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 154 Views
 • Η 6η Απριλίου 1941

  Ο Λοχίας Ίτσιος κατά την εισβολή των Γερμανών, στις 6 Απριλίου 1941, βρέθηκε να είναι επικεφαλής του Πολυβολείου Π8. Η ώρα είναι 5.15΄ όταν ψηλά στην «Ομορφοπλαγιά» της Κερκίνης, αρχίζει η γερμανική επίθεση.

  https://ellinonfos.gr/i-6i-aprilioy-1941/

  Σήμερα, επίκαιρα όσο ποτέ, ο ήρωας Δημήτριος Ίτσιος βροντοφωνάζει με τη χάλκινη σιωπή της προτομής του από την κεντρική πλατεία του Μακεδονίτικου κεφαλοχωριού, σε απόσταση αναπνοής από τα συμβατικά σύνορα του ασύνορου Ελληνισμού, ότι τα κόκκαλα των παλαιών και νέων Μακεδόνων ηρώων τσακίζουν αλύπητα τα βέβηλα χέρια φίλων και εχθρών, για όποια απόπειρα καθυπόταξης της Πατρίδας.
  Η 6η Απριλίου 1941 Ο Λοχίας Ίτσιος κατά την εισβολή των Γερμανών, στις 6 Απριλίου 1941, βρέθηκε να είναι επικεφαλής του Πολυβολείου Π8. Η ώρα είναι 5.15΄ όταν ψηλά στην «Ομορφοπλαγιά» της Κερκίνης, αρχίζει η γερμανική επίθεση. https://ellinonfos.gr/i-6i-aprilioy-1941/ Σήμερα, επίκαιρα όσο ποτέ, ο ήρωας Δημήτριος Ίτσιος βροντοφωνάζει με τη χάλκινη σιωπή της προτομής του από την κεντρική πλατεία του Μακεδονίτικου κεφαλοχωριού, σε απόσταση αναπνοής από τα συμβατικά σύνορα του ασύνορου Ελληνισμού, ότι τα κόκκαλα των παλαιών και νέων Μακεδόνων ηρώων τσακίζουν αλύπητα τα βέβηλα χέρια φίλων και εχθρών, για όποια απόπειρα καθυπόταξης της Πατρίδας.
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 378 Views
 • 6 Απριλίου 1914: 110 χρόνια από τη Γενοκτονία στη Θράκη

  6 Απριλίου του 1914, το «Μαύρο Πάσχα», όπως ονομάστηκε, κορυφώθηκε η Γενοκτονία εναντίον του Ελληνισμού της Θράκης.

  Η αναγνώριση της βίας που υπέστη ο Ελληνισμός, είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να μην διαπραχθούν και άλλα μαζικά εγκλήματα, είναι η ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για ειλικρινείς σχέσεις με την Τουρκία, ενώ οι απόγονοι των θυμάτων, η Ελλάδα, τα κόμματα, οι θεσμοί, οι συλλογικοί φορείς, θα πρέπει να αγωνιστούν για την καταδίκη της Τουρκίας, για τη Δικαιοσύνη, την Ιστορία, την Αλήθεια, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας!

  https://ellinonfos.gr/6-aprilioy-1914-110-chronia-apo-ti-genoktonia-sti-thraki/
  6 Απριλίου 1914: 110 χρόνια από τη Γενοκτονία στη Θράκη 6 Απριλίου του 1914, το «Μαύρο Πάσχα», όπως ονομάστηκε, κορυφώθηκε η Γενοκτονία εναντίον του Ελληνισμού της Θράκης. Η αναγνώριση της βίας που υπέστη ο Ελληνισμός, είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να μην διαπραχθούν και άλλα μαζικά εγκλήματα, είναι η ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για ειλικρινείς σχέσεις με την Τουρκία, ενώ οι απόγονοι των θυμάτων, η Ελλάδα, τα κόμματα, οι θεσμοί, οι συλλογικοί φορείς, θα πρέπει να αγωνιστούν για την καταδίκη της Τουρκίας, για τη Δικαιοσύνη, την Ιστορία, την Αλήθεια, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας! https://ellinonfos.gr/6-aprilioy-1914-110-chronia-apo-ti-genoktonia-sti-thraki/
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 381 Views
 • https://ellinonfos.gr/etoimo-to-koino-pascha-metaxy-orthodoxon-katholikon-to-2025-diloseis-vartholomaioy/

  Φήμες για κοινό Πάσχα μεταξύ Ορθόδοξων – Καθολικών – Προτεσταντών

  Σχόλιο (Ομάδος Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»):
  Είναι φανερό ότι μετά το Κολυμπάρι, το Ουκρανικό και τον Κορονοϊό, ΤΙΠΟΤΕ δεν σταματάει την υλοποίηση των σχεδίων τους.
  Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις η μεγάλη πλειοψηφία θα λουφάξει κ πάλι.
  Με πρώτους τους σημερινούς «Ιούδες» που για να μην χάσουν τον μισθό τους και τα «τυχερά» (τα χρήματα που παίρνουν «μαύρα» από τους πιστούς για ιεροπραξίες), για να μην πέσουν στην δυσμένεια του δεσπότη τους, θα αποδεχτούν κ πάλι τις πιο παράλογες απαιτήσεις (θυμάστε τι ζήσαμε επί κορονοϊού).
  Οπότε ούτε το Πάσχα του 2025 θα υπάρξει αντίδραση. Θα το δείτε. Ούτε και μετά από αυτό (θα επικαλεστούν την Αναστάσιμη περίοδο). Θα το αφήσουν για τον Αύγουστο … «που ναι παχιές οι μύγες» όπως λέει κι ο λαός. Μακάρι να διαψευστούμε.

  Και πάλι λιγοστοί θα σηκώσουν το σταυρό του Κυρίου μας, λίγοι, ελάχιστοι θα ομολογήσουν την ορθόδοξη αλήθεια. Δόξα Σοι ο Θεός Ημών.
  «ὅτι στενή ἡ πύλη καί τεθλιμμένη ἡ ὁδός ἡ ἀπάγουσα εἷς τήν ζωήν»
  https://ellinonfos.gr/etoimo-to-koino-pascha-metaxy-orthodoxon-katholikon-to-2025-diloseis-vartholomaioy/ Φήμες για κοινό Πάσχα μεταξύ Ορθόδοξων – Καθολικών – Προτεσταντών Σχόλιο (Ομάδος Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»): Είναι φανερό ότι μετά το Κολυμπάρι, το Ουκρανικό και τον Κορονοϊό, ΤΙΠΟΤΕ δεν σταματάει την υλοποίηση των σχεδίων τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις η μεγάλη πλειοψηφία θα λουφάξει κ πάλι. Με πρώτους τους σημερινούς «Ιούδες» που για να μην χάσουν τον μισθό τους και τα «τυχερά» (τα χρήματα που παίρνουν «μαύρα» από τους πιστούς για ιεροπραξίες), για να μην πέσουν στην δυσμένεια του δεσπότη τους, θα αποδεχτούν κ πάλι τις πιο παράλογες απαιτήσεις (θυμάστε τι ζήσαμε επί κορονοϊού). Οπότε ούτε το Πάσχα του 2025 θα υπάρξει αντίδραση. Θα το δείτε. Ούτε και μετά από αυτό (θα επικαλεστούν την Αναστάσιμη περίοδο). Θα το αφήσουν για τον Αύγουστο … «που ναι παχιές οι μύγες» όπως λέει κι ο λαός. Μακάρι να διαψευστούμε. Και πάλι λιγοστοί θα σηκώσουν το σταυρό του Κυρίου μας, λίγοι, ελάχιστοι θα ομολογήσουν την ορθόδοξη αλήθεια. Δόξα Σοι ο Θεός Ημών. «ὅτι στενή ἡ πύλη καί τεθλιμμένη ἡ ὁδός ἡ ἀπάγουσα εἷς τήν ζωήν»
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 375 Views
 • Στάχτη και παλιοσίδερα η Ελλάδα από άκρη σε άκρη από τον μήνα Απρίλιο – 71 πυρκαγιές σε 12 ώρες και ακόμα δεν ξεκίνησε το πανηγύρι

  https://ellinonfos.gr/stachti-kai-paliosidera-i-ellada-apo-akri-se-akri-apo-ton-mina-aprilio-71-pyrkagies-se-12-ores-kai-akoma-den-xekinise-to-panigyri/
  Στάχτη και παλιοσίδερα η Ελλάδα από άκρη σε άκρη από τον μήνα Απρίλιο – 71 πυρκαγιές σε 12 ώρες και ακόμα δεν ξεκίνησε το πανηγύρι https://ellinonfos.gr/stachti-kai-paliosidera-i-ellada-apo-akri-se-akri-apo-ton-mina-aprilio-71-pyrkagies-se-12-ores-kai-akoma-den-xekinise-to-panigyri/
  0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 360 Views
και άλλες ιστορίες
Προωθημένο