Προωθημένο
Ζωή Εκτός Συστήματος: Η Επική Περιπέτεια των 'Παλαιοχριστιανών' μέσα από τα Μάτια ενός Ρεπόρτερ

Φανταστείτε να ζείτε σε μια εποχή όπου το Instagram δεν κατακλύζεται από selfies και το Twitter από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντ' αυτού, το βράδυ σας περιλαμβάνει την κατασκευή τόξων και βελών, μαγειρεύοντας πάνω σε μια φωτιά με ξύλα που μαζέψατε εσείς. Καλωσορίσατε στον κόσμο των «Παλαιοχριστιανών», όπου η μοντέρνα τεχνολογία είναι περισσότερο αποκλεισμένη από τον πρώην μου στο Facebook.
Ως αφοσιωμένος ρεπόρτερ που βρίσκομαι πάντα κοντά στα γεγονότα, βρέθηκα μπροστά σε μια ιστορία που θα μπορούσε να βγει απευθείας από ένα σενάριο που απορρίφθηκε από το Hollywood λόγω υπερβολικής πρωτοτυπίας. Μια οικογένεια που ζει με τρόπο ζωής από άλλη εποχή, αποφασίζοντας ότι το χώμα και η λάσπη δεν είναι μόνο καλά μονωτικά υλικά, αλλά και αρκετά τρέντι υλικά κατασκευής για το σπίτι των ονείρων τους.
Όπως κάθε καλή ιστορία που σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει και η δόση της σύγκρουσης: η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς για το δικαίωμα της εκπαίδευσης των παιδιών τους, πράγμα που φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους μόνο όταν δεν πρόκειται για Ρομά παιδιά. Αυτός ο αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης είναι σαν να μην έχουμε άλλα σημαντικά θέματα στην Ελλάδα και να αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με το αν πηγαίνουν τα παιδιά ενός βοσκού στο σχολείο.
Μέσα από την ιστορία αυτή, διαπιστώνουμε ότι η αξιοπρέπεια και η επιβίωση δεν είναι θέματα που μπορούν να λυθούν με μια επιδότηση ενοικίου ή με την απλή έκδοση μιας κυνηγετικής άδειας. Είναι μια υπενθύμιση ότι, ενώ κάποιοι από εμάς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα να επιλέγουμε ανάμεσα σε iPhone και Android, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για το δικαίωμα να ζουν με τον τρόπο που επιθυμούν, ακόμη και αν αυτό σημαίνει χωρίς υπολογιστές, χωρίς Wi-Fi, αλλά με άφθονη λάσπη και αγάπη για τη φύση.
Και στο τέλος, μπορεί να μην καταλήξουμε να συμφωνήσουμε με τον τρόπο ζωής τους ή τις απόψεις τους για την εκπαίδευση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η ιστορία των «Παλαιοχριστιανών» προσφέρει περισσότερο υλικό για σκέψη από οποιαδήποτε σύγχρονη διαφήμιση μαργαρίνης . Και αν μη τι άλλο, έχουν καταφέρει να με κάνουν να σκεφτώ δύο φορές πριν πατήσω το κουμπί "αγορά" στο επόμενο high-tech gadget που δεν χρειάζομαι πραγματικά.
Ζωή Εκτός Συστήματος: Η Επική Περιπέτεια των 'Παλαιοχριστιανών' μέσα από τα Μάτια ενός Ρεπόρτερ Φανταστείτε να ζείτε σε μια εποχή όπου το Instagram δεν κατακλύζεται από selfies και το Twitter από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντ' αυτού, το βράδυ σας περιλαμβάνει την κατασκευή τόξων και βελών, μαγειρεύοντας πάνω σε μια φωτιά με ξύλα που μαζέψατε εσείς. Καλωσορίσατε στον κόσμο των «Παλαιοχριστιανών», όπου η μοντέρνα τεχνολογία είναι περισσότερο αποκλεισμένη από τον πρώην μου στο Facebook. Ως αφοσιωμένος ρεπόρτερ που βρίσκομαι πάντα κοντά στα γεγονότα, βρέθηκα μπροστά σε μια ιστορία που θα μπορούσε να βγει απευθείας από ένα σενάριο που απορρίφθηκε από το Hollywood λόγω υπερβολικής πρωτοτυπίας. Μια οικογένεια που ζει με τρόπο ζωής από άλλη εποχή, αποφασίζοντας ότι το χώμα και η λάσπη δεν είναι μόνο καλά μονωτικά υλικά, αλλά και αρκετά τρέντι υλικά κατασκευής για το σπίτι των ονείρων τους. Όπως κάθε καλή ιστορία που σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει και η δόση της σύγκρουσης: η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς για το δικαίωμα της εκπαίδευσης των παιδιών τους, πράγμα που φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους μόνο όταν δεν πρόκειται για Ρομά παιδιά. Αυτός ο αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης είναι σαν να μην έχουμε άλλα σημαντικά θέματα στην Ελλάδα και να αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με το αν πηγαίνουν τα παιδιά ενός βοσκού στο σχολείο. Μέσα από την ιστορία αυτή, διαπιστώνουμε ότι η αξιοπρέπεια και η επιβίωση δεν είναι θέματα που μπορούν να λυθούν με μια επιδότηση ενοικίου ή με την απλή έκδοση μιας κυνηγετικής άδειας. Είναι μια υπενθύμιση ότι, ενώ κάποιοι από εμάς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα να επιλέγουμε ανάμεσα σε iPhone και Android, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για το δικαίωμα να ζουν με τον τρόπο που επιθυμούν, ακόμη και αν αυτό σημαίνει χωρίς υπολογιστές, χωρίς Wi-Fi, αλλά με άφθονη λάσπη και αγάπη για τη φύση. Και στο τέλος, μπορεί να μην καταλήξουμε να συμφωνήσουμε με τον τρόπο ζωής τους ή τις απόψεις τους για την εκπαίδευση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η ιστορία των «Παλαιοχριστιανών» προσφέρει περισσότερο υλικό για σκέψη από οποιαδήποτε σύγχρονη διαφήμιση μαργαρίνης . Και αν μη τι άλλο, έχουν καταφέρει να με κάνουν να σκεφτώ δύο φορές πριν πατήσω το κουμπί "αγορά" στο επόμενο high-tech gadget που δεν χρειάζομαι πραγματικά.
Like
2
0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 529 Views
Προωθημένο
Προωθημένο
Προωθημένο