Спонсоры
"Μεταξύ Παράδοσης και Μέλλοντος: Η Αμφιβολία Ενός Ρεπόρτερ Απέναντι στα Εντομοσνακς"
Καθίστε, γιατί έχω να σας πω για την τελευταία μόδα στην "υγιεινή" διατροφή που έχει κάνει την εμφάνισή της σε πανεπιστημιο: μπάρες εντομοπρωτεΐνης και τσιπς εντόμων. Ναι, καλά καταλάβατε. Κάποια λαμπρά μυαλά αποφάσισαν ότι το επόμενο big thing στη διατροφή μας είναι να μασάμε σκαθάρια και μυρμήγκια σαν να μην υπάρχει αύριο. Ένας πραγματικός γαστρονομικός... εφιάλτης.
Περπατώντας μέσα στο εργαστήριο, όπου ο ενθουσιασμός τους για τα εντομοσνακς ήταν εμφανής, αναρωτιόμουν αν έχουμε φτάσει σε σημείο να ξεμείναμε από σοκολάτες και πατατάκια και να πρέπει να εξερευνήσουμε τις... εναλλακτικές της φύσης. Μπάρες εντομοπρωτεΐνης; Τσιπς από σκουλήκια; Κι εγώ που νόμιζα ότι η πιο τρομακτική πρόκληση στον κόσμο της γαστρονομίας ήταν η απόφαση μεταξύ διαιτητικής κόκας και κανονικής.
Και ας μην αρχίσουμε καν με την προπαγάνδα περί βιωσιμότητας και οικολογικής συνείδησης. "Κάντε τη διατροφή σας πιο βιώσιμη", λένε. "Εξερευνήστε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες", προτρέπουν. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η μόνη "νέα γαστρονομική εξερεύνηση" που θέλω να κάνω είναι ανάμεσα σε διάφορες γεύσεις παγωτού, όχι να αποφασίζω αν θα προτιμήσω τη μπάρα με σκαθάρια ή τα τσιπς με καμηλοπαρδάλεις.
Και ναι, μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει εγκρίνει τη βρώση ορισμένων ειδών εντόμων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχουμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας σαν να μην υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Ας αφήσουμε τα έντομα να κάνουν τη δουλειά τους στη φύση και να μην τα μετατρέψουμε σε άλλη μια τροφή που θα προσπερνάμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ, αναρωτιόμενοι "ποιος πραγματικά τρώει αυτά τα πράγματα;".
Στο τέλος της ημέρας, όταν όλα λένε ότι πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι νέο, ας μην ξεχνάμε την αξία των κλασσικών επιλογών. Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για να ανακαλύψουμε στον κόσμο της γαστρονομίας, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε στην εντομοφαγία. Ας αφήσουμε τα εντομοσνακς για τις επόμενες γενιές του "Fear Factor", και ας κρατήσουμε τα σνακ μας λίγο πιο... παραδοσιακά.

Εγγραφείτε τώρα και στη σελίδα μας XIOUMOREPORTAZ https://www.facebook.com/profile.php?id=61556124216320 για να μην χάσετε ποτέ μια από τις μοναδικές μας αναφορές. Προσεγγίζουμε κάθε γεγονός με έναν τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε, φέρνοντας στο φως τα πιο φρέσκα, ενδιαφέροντα και χιουμοριστικά νέα από όλο τον κόσμο. Είτε πρόκειται για μια αγροτική επέλαση είτε για μια κοσμική ανακάλυψη, στο XIOUMOREPORTAZ η είδηση πάντα συναντά το χιούμορ.
"Μεταξύ Παράδοσης και Μέλλοντος: Η Αμφιβολία Ενός Ρεπόρτερ Απέναντι στα Εντομοσνακς" Καθίστε, γιατί έχω να σας πω για την τελευταία μόδα στην "υγιεινή" διατροφή που έχει κάνει την εμφάνισή της σε πανεπιστημιο: μπάρες εντομοπρωτεΐνης και τσιπς εντόμων. Ναι, καλά καταλάβατε. Κάποια λαμπρά μυαλά αποφάσισαν ότι το επόμενο big thing στη διατροφή μας είναι να μασάμε σκαθάρια και μυρμήγκια σαν να μην υπάρχει αύριο. 🐜🍫 Ένας πραγματικός γαστρονομικός... εφιάλτης. Περπατώντας μέσα στο εργαστήριο, όπου ο ενθουσιασμός τους για τα εντομοσνακς ήταν εμφανής, αναρωτιόμουν αν έχουμε φτάσει σε σημείο να ξεμείναμε από σοκολάτες και πατατάκια και να πρέπει να εξερευνήσουμε τις... εναλλακτικές της φύσης. Μπάρες εντομοπρωτεΐνης; Τσιπς από σκουλήκια; Κι εγώ που νόμιζα ότι η πιο τρομακτική πρόκληση στον κόσμο της γαστρονομίας ήταν η απόφαση μεταξύ διαιτητικής κόκας και κανονικής. Και ας μην αρχίσουμε καν με την προπαγάνδα περί βιωσιμότητας και οικολογικής συνείδησης. "Κάντε τη διατροφή σας πιο βιώσιμη", λένε. "Εξερευνήστε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες", προτρέπουν. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η μόνη "νέα γαστρονομική εξερεύνηση" που θέλω να κάνω είναι ανάμεσα σε διάφορες γεύσεις παγωτού, όχι να αποφασίζω αν θα προτιμήσω τη μπάρα με σκαθάρια ή τα τσιπς με καμηλοπαρδάλεις. 🍦➡️🐛 Και ναι, μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει εγκρίνει τη βρώση ορισμένων ειδών εντόμων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχουμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας σαν να μην υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Ας αφήσουμε τα έντομα να κάνουν τη δουλειά τους στη φύση και να μην τα μετατρέψουμε σε άλλη μια τροφή που θα προσπερνάμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ, αναρωτιόμενοι "ποιος πραγματικά τρώει αυτά τα πράγματα;". Στο τέλος της ημέρας, όταν όλα λένε ότι πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι νέο, ας μην ξεχνάμε την αξία των κλασσικών επιλογών. Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για να ανακαλύψουμε στον κόσμο της γαστρονομίας, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε στην εντομοφαγία. Ας αφήσουμε τα εντομοσνακς για τις επόμενες γενιές του "Fear Factor", και ας κρατήσουμε τα σνακ μας λίγο πιο... παραδοσιακά. Εγγραφείτε τώρα και στη σελίδα μας XIOUMOREPORTAZ https://www.facebook.com/profile.php?id=61556124216320 για να μην χάσετε ποτέ μια από τις μοναδικές μας αναφορές. Προσεγγίζουμε κάθε γεγονός με έναν τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε, φέρνοντας στο φως τα πιο φρέσκα, ενδιαφέροντα και χιουμοριστικά νέα από όλο τον κόσμο. Είτε πρόκειται για μια αγροτική επέλαση είτε για μια κοσμική ανακάλυψη, στο XIOUMOREPORTAZ η είδηση πάντα συναντά το χιούμορ.
Like
1
0 Комментарии 0 Поделились 825 Просмотры
Спонсоры
Спонсоры
Спонсоры