Προωθημένο
This Is What Happened After Several Schools Banned Cellphones
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία βελτίωσε τους ακαδημαϊκούς, μείωσε τον εκφοβισμό και μείωσε την ανάγκη των μαθητών για συμβουλευτική, σύμφωνα με μια νορβηγική δημοσίευση 73 σελίδων.

Τα κορίτσια επωφελήθηκαν περισσότερο από τις πολιτικές.

«Η απαγόρευση των smartphone μειώνει σημαντικά την πρόσληψη υγειονομικής περίθαλψης για ψυχολογικά συμπτώματα και ασθένειες μεταξύ των κοριτσιών», έγραψε στην περίληψη η Sara Sofie Abrahamsson, μεταδιδακτορική ερευνήτρια και μοναδική συγγραφέας της εργασίας. Ο εκφοβισμός μετά την απαγόρευση και στα δύο φύλα μειώνεται».

Η εργασία ακολούθησε δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών, εστιάζοντας κυρίως στο 2010 έως το 2018.

Ο ερευνητής δεν παρατήρησε αρνητικό αντίκτυπο από την εισαγωγή μιας τέτοιας πολιτικής.

«Τα τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή. Ακόμα κι αν ένα παιδί έχει το τηλέφωνο στην τσέπη του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό δονείται κάθε φορά που δονείται, κάτι που συμβαίνει συνεχώς, το μυαλό του απομακρύνεται αυτόματα από αυτό που διδάσκει ο δάσκαλος στο τηλέφωνο», είπε ο Tom Kersting, ψυχοθεραπευτής που ήταν σχολικός σύμβουλος για 25 χρόνια, είπε στους The Epoch Times σε συμφωνία με τα ευρήματα της έκθεσης.

Ως υπέρμαχος της απαγόρευσης των τηλεφώνων στα σχολεία, ο κ. Kersting υποψιαζόταν ότι η Νορβηγία θα έβλεπε βελτιώσεις στους ακαδημαϊκούς, την ψυχική υγεία και τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των μαθητών.

Σημαντικά ευρήματα

Δεν υπάρχουν εθνικές οδηγίες για τη χρήση smartphone στη Νορβηγία. Αντίθετα, τα σχολεία λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το αν θα επιτρέψουν τα smartphone.

Ως εκ τούτου, η κ. Abrahamsson χρησιμοποίησε μια έρευνα για να συλλέξει δεδομένα από τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης της Νορβηγίας σχετικά με τη χρήση smartphone και εάν και πότε είχαν θεσπίσει κανονισμούς για smartphone.

Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια αντιστοιχίστηκαν με τα δεδομένα ενός σχολείου, συμπεριλαμβανομένων των βαθμών των μαθητών που ορίστηκαν από τους δασκάλους και τις εξωτερικές εξετάσεις, τη ΣΔΣ μαθητών, τις επισκέψεις μαθητών σε ψυχολόγους και γενικούς ιατρούς και τις μετρήσεις για τον εκφοβισμό.
https://ac.news/this-is-what-happened-after-several-schools-banned-cellphones/
This Is What Happened After Several Schools Banned Cellphones ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία βελτίωσε τους ακαδημαϊκούς, μείωσε τον εκφοβισμό και μείωσε την ανάγκη των μαθητών για συμβουλευτική, σύμφωνα με μια νορβηγική δημοσίευση 73 σελίδων. Τα κορίτσια επωφελήθηκαν περισσότερο από τις πολιτικές. «Η απαγόρευση των smartphone μειώνει σημαντικά την πρόσληψη υγειονομικής περίθαλψης για ψυχολογικά συμπτώματα και ασθένειες μεταξύ των κοριτσιών», έγραψε στην περίληψη η Sara Sofie Abrahamsson, μεταδιδακτορική ερευνήτρια και μοναδική συγγραφέας της εργασίας. Ο εκφοβισμός μετά την απαγόρευση και στα δύο φύλα μειώνεται». Η εργασία ακολούθησε δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών, εστιάζοντας κυρίως στο 2010 έως το 2018. Ο ερευνητής δεν παρατήρησε αρνητικό αντίκτυπο από την εισαγωγή μιας τέτοιας πολιτικής. «Τα τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή. Ακόμα κι αν ένα παιδί έχει το τηλέφωνο στην τσέπη του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό δονείται κάθε φορά που δονείται, κάτι που συμβαίνει συνεχώς, το μυαλό του απομακρύνεται αυτόματα από αυτό που διδάσκει ο δάσκαλος στο τηλέφωνο», είπε ο Tom Kersting, ψυχοθεραπευτής που ήταν σχολικός σύμβουλος για 25 χρόνια, είπε στους The Epoch Times σε συμφωνία με τα ευρήματα της έκθεσης. Ως υπέρμαχος της απαγόρευσης των τηλεφώνων στα σχολεία, ο κ. Kersting υποψιαζόταν ότι η Νορβηγία θα έβλεπε βελτιώσεις στους ακαδημαϊκούς, την ψυχική υγεία και τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των μαθητών. Σημαντικά ευρήματα Δεν υπάρχουν εθνικές οδηγίες για τη χρήση smartphone στη Νορβηγία. Αντίθετα, τα σχολεία λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το αν θα επιτρέψουν τα smartphone. Ως εκ τούτου, η κ. Abrahamsson χρησιμοποίησε μια έρευνα για να συλλέξει δεδομένα από τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης της Νορβηγίας σχετικά με τη χρήση smartphone και εάν και πότε είχαν θεσπίσει κανονισμούς για smartphone. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια αντιστοιχίστηκαν με τα δεδομένα ενός σχολείου, συμπεριλαμβανομένων των βαθμών των μαθητών που ορίστηκαν από τους δασκάλους και τις εξωτερικές εξετάσεις, τη ΣΔΣ μαθητών, τις επισκέψεις μαθητών σε ψυχολόγους και γενικούς ιατρούς και τις μετρήσεις για τον εκφοβισμό. https://ac.news/this-is-what-happened-after-several-schools-banned-cellphones/
0 Σχόλια 0 Μοιράστηκε 381 Views
Προωθημένο
Προωθημένο
Προωθημένο